Om oss

Vi är ett familjeföretag som arbetar för att sprida hantverket från Skåne och Sverige. 
Att helt enkelt göra det mer tillgängligt för dig som kund, var du än finns. 

Välkommen till oss!

Ett familjeföretag

På LillaSkåne hittar du välgjort hantverk och hemslöjd av lokala tillverkare tillsammans med småskaliga producenter från övriga Sverige. Allt i butiken och webshopen är svensktillverkat. Ofta skånskt, alltid svenskt.

Idén till LillaSkåne växte fram under många och roliga diskussioner vid middagsbordet. Vi började med att starta nätbutiken lillaskane.se med en enda produkt, skärbrädor. Allt eftersom tillkom fler produkter. Ett år senare öppnade vi butiken vid Lilla Torg i Malmö och där finns vi idag. Adressen är LillaSkåne, Engelbrektsgatan 7, 211 33 Malmö. 

Leverantörer

Vi fyller hela tiden på med nya varumärken i sortimentet. Vi väljer noggrant ut våra leverantörer så att vi kan erbjuda ett bra utbud med det genuina från både Skåne och Sverige. 

Butikslokalen

Vi huserar i en fin butikslokal i ett hus som kallas Persiska palatset. Före oss fanns här en ädelsmed som hade lokalen i 30 år innan han flyttade vidare. Så man kan verkligen säga att hantverket sitter i väggarna.

Miljötänk

Vår vision är att erbjuda våra kunder ting som är gjorda i naturliga material och som inte fraktats lång väg.  Allt vi säljer är tillverkat i Sverige. 

Vi använder så lite plast som möjligt. Varorna packas i kraftpapper och vi använder papperspåsar. Varorna skickas i vadderade papperspåsar eller kartonger. Några leverantörer sänder sina varor i plastemballage och dessa källsorteras eller återanvänds av en annan butik.