Butiken i MalmöButikens öppettider

Ordinarie öppettider:

vardagar 11-18
lördagar 11-16

Avvikande öppettider

Vi håller stängt den 29 - 31 augusti då vi besöker Formexmässan i Stockholm. 

Vi håller stängt följande dagar: 

  • röda dagar, nationella helgdagar
  • julafton
  • påskafton
  • midsommarafton


LillaSkåne, Engelbrektsgatan 7, Malmö

Hitta hit


Vårt sortiment

Hos oss hittar du hantverk och slöjdade alster tillsammans med småskaligt tillverkade ting. LillaSkåne är butiken med svenskproducerade produkter i naturliga material. Eftersom vi tar in små serier av noga utvalda tillverkare så förändras sortimentet hela tiden.

Vi hjälper dig gärna att hitta den perfekta presenten. Välkommen in och njut av allt det fina.

Butikens tillgänglighet

Vi accepterar alla betal- och kreditkort och du kan även betala till vårt Swishnummer 123  674 11 85. Vi tar naturligtvis även emot Malmö City Presentkort. 

Du får gärna ta med hunden in i butiken. Ibland jobbar butikshunden Sigge som är en yorkshireterrier, men han är alltid bakom disken. 

Öppningen på vår entrédörr är 74 centimeter bred och vi har ett 15 centimeter högt trappsteg från gatunivån. Behöver du hjälp att komma in så kalla på vår uppmärksamhet så hjälper vi gärna till. Har du inte möjlighet att komma in i butiken kommer vi gärna ut och visar produkter som du är intresserad av. 

Butikslokalen

Vi huserar i en fin butikslokal på Engelbrektsgatan 7 i Malmö, i ett hus som kallas Persiska palatset. Före oss fanns här en ädelsmed som hade lokalen i 30 år innan han flyttade vidare. Så man kan verkligen säga att hantverket sitter i väggarna.

Miljötänk

Vår vision är att erbjuda våra kunder ting som är gjorda i naturliga material och som inte fraktats lång väg. Detta gäller både materialet och slutprodukten. Det ska vara svensktillverkat och i undantagsfall kan materialet vara tillverkat i norra Europa. Vi försöker hela tiden avväga miljöaspekten mot det närproducerade. 

Vi använder så lite plast som möjligt. Varorna packas i kraftpapper och vi använder papperspåsar. Varorna skickas i vadderade papperspåsar eller kartong i papp. Vissa leverantörer sänder sina varor i plastemballage och dessa källsorteras eller återanvänds av en annan butik på vår gata som använder dem när de skickar ut varor till sina kunder.