Hos oss på LillaSkåne hittar du närproducerade och hantverksmässigt tillverkade produkter för ditt hem och dig själv. Vi är ett familjeföretag som arbetar för att sprida hantverket från Skåne och södra Sverige.
Att helt enkelt göra det mer tillgängligt för dig som kund, var du än finns. 

Välkommen till oss!

Ett familjeföretag

Idén till LillaSkåne växte fram under många och roliga diskussioner hemma vid middagsbordet. Vi började med att starta nätbutiken lillaskane.se med en enda produkt, skärbrädor. Allt eftersom tillkom fler produkter. Efter ett år öppnade vi butiken LillaSkåne vid Lilla Torg i Malmö.
Vår butikshund, 
Yorkshireterriern Sigge ligger oftast och sover på kontoret men får ibland för sig att muttra på kunderna, vi kallar honom vår larmhund.  Även om han inte är så social, välkomnar han och vi andra som arbetar på LillaSkåne både tvåbenta och fyrbenta kunder.

Vår affärsidé

LillaSkåne vill vara det naturliga valet för privatpersoner företag och föreningar när det gäller gåvor eller produkter från Skåne och södra Sverige som är hantverksmässigt tillverkade i naturliga och gärna lokala råvaror. 

Leverantörer

Vi fyller hela tiden på med nya tillverkare och varumärken i sortimentet. Vi väljer noggrant ut leverantörerna så att vi kan erbjuda ett unikt utbud med det genuina från södra delen av Sverige. 

Välkommen att höra av dig om du är intresserad av att samarbeta med oss. 

Butikslokalen

Vi huserar i en fin butikslokal på Engelbrektsgatan 7 i Malmö, i ett hus som kallas Persiska palatset. Före oss fanns här en ädelsmed som hade lokalen i 30 år innan han flyttade vidare. Så man kan verkligen säga att hantverket sitter i väggarna.

Miljötänk

Vår vision är att erbjuda våra kunder ting som är gjorda i naturliga material och som inte fraktats lång väg. Detta gäller både materialet och slutprodukten. Det ska vara svensktillverkat och i undantagsfall kan materialet vara tillverkat i norra delen av Europa. Vi försöker hela tiden avväga miljöaspekten mot det närproducerade. 

Vi använder så lite plast som möjligt. Varorna packas i kraftpapper och vi använder papperspåsar. Varorna skickas i vadderade papperspåsar eller kartonger. Vissa leverantörer sänder sina varor i plastemballage och dessa källsorteras eller återanvänds av en annan butik på vår gata.

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen