Anna Agger

Anna Agger Industridesign, Borrby på Österlen

Anna Agger tillverkar funktionella produkter i trä, ibland med laminat och plexiglas. Det kan vara fönsterskärmar, ostbrickor, skärbrädor och även små vackra bord.  

  ​​​​​​Anna:

  - "Jag formger och säljer mina produkter med tanke på en hållbar form; närproducerat och miljövänligt i svensk design och av svenska material. Jag är utbildad industridesigner på Konstfacksskolan i Stockholm, Nyckelviksskolan på Lidingö, samt Arkitektskolen i Århus, Danmark".

  Anna driver tillsammans med sin man Pelle Örnahusens snickeri som ligger i ett böljande landskap vid Borrby på skånska Österlen. 

   

  Produkter i nätbutiken

  Produkter i butiken på Engelbrektsgatan 7 i Malmö

  ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

   

  Fotograf Henry Arvidsson, Kåseberga på Österlen

  Henry: 

  -"Jag plockade först upp en kamera i sena tonåren. Vann några fototävlingar i Sveriges största kvällstidning. Lämnade svenska förorter för mellanösternoro och ett år av minröjning i södra Libanon. Fortsatte fotograferingen, ville lära sig mer och gick in i fotojournalistikprogrammet på det prestigefyllda International Center of Photography i New York City. Undervisades av a.o Mary Ellen Mark, Christopher Morris, Jeff Jacobson, Gilles Peress för att nämna några.

  Efter examen återvände jag till FN och fick frågan om jag var intresserad av att åka till Irak efter det första Gulfkriget. Uppdraget varade i fem år och bilderna blev en del av det officiella rekordet för de första framgångsrika vapeninspektionerna under FN-flaggan. Med åren fick jag andra uppgifter utöver fotografering och gick in i ledningen som gruppledare. Men jag fortsatte mitt personliga projekt för att dokumentera det dagliga livet i Bagdad under många utflykter i staden och runt om i landet. 2011 återvände jag till heltidsfotografering för att leva ut min passion".

  Produkter i butiken på Engelbrektsgatan 7 i Malmö

  • Malmöbilder i passepartout med måtten 70x50 centimeter. Motiv: Turning Torso, Kungsparken, Västra hamnen och Öresundsbron. 

   

  Asbjörns bildhuggeri, Hässleholm

  Företaget drivs av Bjarne Asbjörn Sörensen som arbetar med bildhuggerier för till exempel kyrkor men som även gör vackra skärbrädor/serveringsbrickor för hemmet. 

  Produkt i nätbutiken

  • Skärbräda/serveringsbricka i ek

  Produkter i butiken på Engelbrektsgatan 7 i Malmö

   

   

  Sara Bergman, Malmö

  Sara:

  - "Att inspirera och beröra är viktigt för mig. Det var drivkrafterna när jag skrev boken ”En bok om kärlek – människor, möten och mat” som handlar om de möjligheter som finns runt oss varje dag och att kärleken kan finnas där man minst anar. I boken har jag också lagat recept med kopplingar till kärlek, romantik och passion.

  Jag är både en analytisk och kreativ person och tycker om denna bredd. Att vara kreativ och förverkliga idéer har följt mig under livet och gjort att jag provat på många typer av skapande. Det jag ägnar mig åt nu är att skriva, fotografera, sy och göra smycken.

  Jag tycker om att skapa saker som är fina och sprider glädje. En kund sa: ”när jag har ett viktigt möte tar jag på mig smycket som du har gjort”. Jag blev så glad när jag hörde det! Det ger mig inspiration när andra känner sig fina i något som jag har skapat".

   

   

  Ingela Bergmann, Lund

  Ingela Bergmann har sysslat med färg, form, bildkonst och illustrationer mest hela livet.

  Hon är välutbildad inom konst, grafisk form och även en del textil. För några år sedan började hon brodera med ylle och lin på vadmal, på grund av att hon ärvde en hel del garner och ville göra något av det. Sedan dess har hon inte kunnat sluta, eftersom det hela tiden dyker upp nya idéer till motiv och färgkombinationer. Broderierna blir kuddfodral, som blir mycket dekorativa.

  Materialet är vadmal, 100% ylle och broderierna är i 100% lintråd och 100% yllegarn. Kuddarna ska inte tvättas, ullen är smutsavvisande, utan bara vädras och ev borstas av med en klädborste.

   

   

   

  Bittes Happy Corner, Löddeköpinge

  Britt-Marie: 

  - "Jag heter Britt-Marie Källberg och kommer från de djupa småländska skogarna, bor numera i Löddeköpinge där jag har min verkstad.

  Naturen, hav och skog är stora inspirationskällor, jag har alltid hållit på med mina händer och skapat, leran fann jag på mitten av 80-talet.

  Jag älskar de olika uttrycken som man får. Jag skapar både stengodsbränd brukskeramik, som tål diskmaskin och micro och dekorativa ting där jag använder andra bränningstekniker, tex raku. Det kan vara inslag av drivved från havet, rötter från skogen, smide eller nunotovad textil, dvs siden/chiffong med merinoull på. Raku-bränd keramik är fukt och frostkänslig, men ack så vacker. Varje föremål är unikt, skapat med glädje".

   

   

  Drift & produktion: Wikinggruppen

  Produkten har blivit tillagd i varukorgen